Öğrenci İşlemleri

Esra Grup olarak Çözüm ortaklarımız olan Üniversitelerle yabancı Öğrencilerin sorunsuz bir süreç için tüm işlemlerinizi baştan sona kadar takip ediyoruz.

Esra Grup Sizleri Türkiye de sınavsız Üniversiteye Yerleştirip, öğrenci davetiyesi gönderir.

TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRENİM Türkiye’de yükseköğrenim, ortaöğretimden sonraki en az iki yıllık eğitimi kapsamaktadır.
Yükseköğrenim kurumları, ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora derecesi veren üniversiteler, fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuarlar ve meslek yüksekokullarıdır.
Türkiye’de yükseköğretim sistemi 53 devlet, 24 vakıf (özel) üniversitesinden oluşmaktadır ve son yıllarda üniversite öğrencilerinin sayısı yaklaşık 1.9 milyondur. Lisans Programlarına Kabul Koşulları Türkiye’de bir üniversitede lisans öğrenimi görmek istiyorsanız, ilgili üniversitelere doğrudan başvurmanız gerekmektedir.
Türkiye’de her üniversite kendi belirlemiş olduğu koşullar doğrultusunda öğrenci kabul etmektedir. Bu koşullar genellikle aşağıdaki maddeleri içermektedir;
– toplam 11-12 yıllık ilk ve ortaöğrenimden sonra Türk liselerine denk bir okuldan alınan bir lise diplomasına sahip olmak (ayrıca lise notlarını gösteren bir not dökümü sunulmalıdır),
– uluslararası düzeyde tanınmış bir sınavdan (GCE, SAT, ACT vb.) veya bazı ülkelerin (Suriye, Lübnan, Ürdün, Filistin, Çin) üniversite giriş sınavlarından veya Türkiye’de yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’ndan (YÖS) yeterli puanı almış olmak. Üniversiteler kendi kabul koşullarını web sayfalarında duyurmaktadırlar.